Υλικά:

  • 125 γρ. βούτυρο
  • 125 γρ. αβοκάντο (ώριμο, ζυγίζουμε τη σάρκα*)
  • 40 γρ. στέβια **
  • 40 γρ. κονιάκ
  • 50 γρ. κακάο
  • 250 γρ. μπισκότα χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε, αφού αφαιρέσουμε από τη φωτιά, το αβοκάντο. Το μίγμα θέλουμε να γίνει ομοιογενές οπότε χρησιμοποιούμε μπλέντερ (ή ράβδο χειρός). Βάζουμε τη στέβια, το κονιάκ και το κακάο και τα μπισκότα αφού τα έχουμε σπάσει σε κομματάκια. Ρίχνουμε το μίγμα σε αλουμινόχαρτο και το «τυλίγουμε» να γίνει κορμός. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή στην κατάψυξη αν βιαζόμαστε 

*αν θέλουμε να «βοηθήσουμε» το αβοκάντο να μαλακώσει το βάζουμε με τη φλούδα να ψηθεί για 5-10 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων

**τα 40 γρ. αφορούν τη στέβια που έχει αναλογία 5:1 με τη ζάχαρη. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε άλλο γλυκαντικό, συμβουλευόμαστε τις οδηγίες της συσκευασίας για αντικατάσταση  200 γρ. ζάχαρης (ενός φλυτζανιού)

Η αρχική συνταγή έχει 250 γρ. βούτυρο (αντί για 125 + 125 αβοκάντο), 200 γρ. ζάχαρη άχνη (αντί για στέβια) και κανονικά μπισκότα. Το συνολικό light μίγμα μας δίνει 2880 θερμίδες, ενώ η αρχική συνταγή 4600!

Καλή απόλαυση!

(η συνταγή έγινε για το #tedxaueb και το βιντεάκι έφτιαξε η φανταστική Λία Πασχαλούδη)

Δείτε το βίντεο εδώ